I Juli i fjol sköts två stycken barn i benet i Flemingsberg i södra stockholm. Idag meddelade tingsrätten att den huvudmisstänkta en 25åring helt frias ifrån misstankarna vad gäller ”Grovt vållande till kroppsskada”.
Tingsrätten har funnit att bevisningen inte räckt för att döma 25-åringen för att ha avlossat skottet som träffade barnen.

– Den huvudsakliga bevisningen mot 25 åringen har varit vittnesiakttagelser och signalementsuppgifter som lämnats. En central svaghet i utredningen har varit att i huvudsak samtliga relevanta signalementsuppgifter som lämnats åberopade mot 25 åringen även stämt in på en fjärde person som inte varit åtalad i målet, säger rättens ordförande rådmannen Kian Amraée.

Foto: Polisens förundersökning Blodspår på strumpan som har anträffats hos ett utav barnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *