Tidigare i veckan inkom tidigt rapporter om att Ryssland genomfört eldöverfall på Ukraina. Ryssland har under en rätt lång tid höjt sin milititära aktivitet inte bara på hemmaplan utan även i våran närhet. Bara för ett par månader sedan, befann sig ryska krigsfartyg i Östersjön vilket ledde till en kraftig mobilisering ifrån Försvarsmakten.

På tisdagen gick Ryska trupper in i Ukraina och detta har väckt avsky och förakt emot Ryssland och president Vladmir Putin.
Stockholm Blåljus har sin tydliga ståndpunkt och vi står med Ukraina i det läge dom befinner sig i. Läget i våran omvärld är otroligt spänt. Risken för en väpnadkonflikt är inte längre lika ickebefintlig.
Samtliga på redaktionen vill rikta sina kondoleanser till Ukraina och dom som nu tvingas lämna sina familjer för att söka skydd.

Att man inkräktar och försöker ta över ett landssjälvständighet är avskyvärt och staten Ryssland men främst dess ledare, Vladmir Putin bör ställas till svars för detta.
Angreppet har lett till ett ökat intresse för den svenska försvarmaten och våran förmåga att kunna stå emot ett eventuellt väpnatangrepp från Ryssland.
Vi uppmanar till lugn och trovärdiga källor. Rykten sprids som en löpeld i nuläget.

En viktig del i våran journalistik är trovärdighet och därav även våran slowgun ”Trovärdiga och snabba nyheter”.

Vi följer noga händelseutvecklingen och kommer att fortsätta hålla er uppdaterade.

Stand With Ukraina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.