Under onsdagskvällen har flera grova våldsbrott begåtts i Stockholm.

Vid 21.37 inkommer samtal om en misstänkt skottlossning i Brandbergen i södra Stockholm. På plats konstateras att flera skott har avlossats emot en fastighet och träffat bland annat ett fönster.

Drygt 10 minuter senare, vid 21.46 inkommer första samtalen om ytterligare en skottlossning. Denna gången i Farsta. Flera personer uppges ha beskjutits utomhus men har undkommit och ingen person anträffas skadad på platsen.

Ytterligare en kvart senare är nästa våldsbrott ett faktum. Denna gången också I Farsta där en byggnad beskjutits. Ingen person anträffas skottskadad.

Efter skjutningarna i Farsta pågår alltså två polisinsatser där en blå BMW tros vara gärningsmännens flyktfordon. Fordonet anträffas enligt uppgifter i närheten och jagas senare upp på Nynäsvägen upp mot stan där färden i slutet av Klaratunneln tar slut och gärninsmännen flyr till fots.

I jakten efter den misstänkta flyktbilen har flera resurser deltagit. Däribland insatsstyrkan och hundpatrull enligt uppgifter till Stockholm Blåljus.

Polisen utreder om det finns ett samband mellan händelserna i Farsta och Brandbergen. Det är ännu oklart om någon har frihetsberövats misstänkt för något av dåden.

Kriminaltekniker och specialsökhundar arbetar också på brottsplatserna. Bildanalytiker finns också på platsen där eventuell kamerafilm och liknande ska inhämtas.

Texten uppdateras….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *